Categories Blog

Smart TV’s: alles wat je moet weten over smart TV’s

Wil je toegang tot apps zoals BBC iPlayer, films streamen op Netflix of surfen op websites op het grote scherm?

Een smart-TV is een met internet verbonden televisie die een scala aan online functies biedt, zoals on-demand content van apps zoals BBC iPlayer, ITV Hub en All 4, toegang tot streamingdiensten zoals Netflix en de mogelijkheid om verbinding te maken met andere draadloze apparaten zoals smartphones.

Verbeterde kijkervaring

Wil je je kijkervaring naar een hoger niveau tillen? Ontdek hoe je content op de TV kunt toevoegen met een streamingapparaat of settopbox of upgrade naar een smart-TV die alles heeft. Een TV slimmer maken was nog nooit zo eenvoudig.

Hulp nodig met wifi?

Voordat je begint, heb je een interneTVerbinding nodig om het meeste uit je smart-TV of streamingapparaat te halen. Bekijk hier de PlatteTV.nl kortingscodes.

Smart TV’s uitgelegd

Een smart-TV is een TV die verbinding kan maken met internet zonder dat er een settopbox of streamingapparaat nodig is. Hoewel beide apparaten een hele reeks nieuwe inhoud bieden, hebben de meeste smart-TV’s dezelfde inhoud beschikbaar in hun ingebouwde app store. Hierdoor kun je alleen de inhoud downloaden die voor u het meest relevant is. Of het nu gaat om het streamen van on-demand content van apps zoals BBC iPlayer, ITV Hub, All 4 en My5; of abonnementsdiensten zoals Netflix en Amazon Prime Video. Alsof dat nog niet genoeg geweldige technologie is, kunnen bepaalde smart TV-modellen ook verbinding maken met je smartphone of tablet.

Wat heb ik nodig voordat ik een smart-TV krijg?

Om het meeste uit een smart-TV te halen, heb je een redelijk snelle interneTVerbinding nodig. On-demand shows en films worden gestreamd via de internetverbinding, dus hoe hoger de snelheid, hoe soepeler de kijkervaring zal zijn. Een antenne- of satellieTVerbinding is ook vereist als je van plan bent ook live TV-zenders te kijken.

Hoe verbind ik een smart-TV met internet?

Er zijn twee manieren om een smart-TV met internet te verbinden; draadloos of met een ethernetkabel. Alle Smart TV’s hebben ingebouwde wifi en je zou tijdens het instellen van je TV of via netwerkinstellingen verbinding moeten kunnen maken met je draadloze thuisnetwerk.

Als alternatief kun je een bekabelde verbinding gebruiken en de router via een ethernetkabel op de TV aansluiten. De positieve kant hiervan is dat het over het algemeen stabieler is dan een wifi-verbinding. Televisie kortingscodes bekijk je bij Qorting.nl.

Hoe krijg ik apps op een smart-TV en welke apps zijn beschikbaar?

Op sommige smart-TV’s is een set apps vooraf geïnstalleerd, klaar voor gebruik. De beschikbaarheid van apps verschilt per TV en de app store die ze gebruiken. Als je een bepaalde app op je TV wilt krijgen, controleer dan of deze beschikbaar is voordat je hem koopt. Een paar voorbeelden van apps die je kunt krijgen zijn:

  • Gratis on-demand apps: BBC iPlayer, ITV Hub, All 4
  • Streaming-apps met abonnement: Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, NowTV
  • Sociale media: Facebook, YouTube
  • Kan ik mijn Smart TV verbinden met mijn mobiele telefoon of tablet?
  • Kan ik mijn Smart TV verbinden met mijn mobiele telefoon of tablet?

Ja, dat heet toegang op afstand en veel smart-TV’s kunnen verbinding maken met de smartphone, tablet of draadloos thuisbioscoopsysteem. TV’s met de functie voor toegang op afstand hebben meestal een app voor een apparaat waarmee je de telefoon of tablet als afstandsbediening kunt gebruiken en het scherm kunt delen met een TV.

Wat is streamen?

Van Netflix tot NOW TV, streaming maakt gebruik van internet om inhoud, zoals televisieprogramma’s of muziek, naar een apparaat te sturen. Elk apparaat dat met internet is verbonden, kan inhoud streamen, zoals je telefoon of je smart-TV.

Hoe werkt streamen op mijn TV?

Door een extern apparaat aan te sluiten op een van je TV-poorten, zoals HDMI, wordt je normale TV slimmer. Door dit toestel toe te voegen krijg je via je interneTVerbinding toegang tot tal van kanalen en apps.

Hoe sneller de internetsnelheid is, hoe soepeler de kijkervaring zal zijn. Streaming downloadt de inhoud terwijl je deze gebruikt, dus hoe sneller de snelheid is, hoe kleiner de kans dat je te maken krijgt met irritante buffer.

Wat heb ik nodig om te streamen met een apparaat?

Een snelle interneTVerbinding. Dat is het! Alle streaming-apparaten worden geleverd met de kabels die ze nodig hebben om te installeren. Dus alles wat je hoeft te doen is hem inpluggen, verbinden met wifi, comfortabel worden en genieten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *