Categories Blog

De grote veelzijdigheid van Omnisphere

De Omnisphere is een hele nieuwe soort synthesizer. Dit oude muziekinstrument kan nu ook gebruikt worden via een digitaal programma. Voor het maken en mixen van eigen muziek is Omnisphere eigenlijk onmisbaar. Het programma is namelijk ontzettend veelzijdig waardoor het een toevoeging kan geven aan iedere muziekstijl. Het is dan ook niet raar dat veel bekende producenten al gebruik maken van dit hele veelzijdige muziekprogramma.

Software en hardware synthesizers 

Er zijn zowel software als hardware synthesizers. Omnisphere is een van de software synthesizer. Deze zijn erg handig in gebruik omdat je deze eenvoudig kunt installeren op een PC of laptop. Je kunt een synthesizer dan overal gebruiken. Dit programma heeft echter wel alle functies van een hardware synthesizer. Hierdoor is het programma ook erg instinctief om te gebruiken.  

Oneindig veel keus aan geluiden

Met een synthesizer kun je zelf geluiden en muziek creëren. Dit doe je door verschillende geluiden met elkaar te mixen en combineren. Bij dit muziekprogramma zitten duizenden geluiden inbegrepen. Wanneer je deze geluiden gaat combineren, zijn er dus oneindig veel mogelijkheden. Voor creatieve muziekproducten staat er dus helemaal niks meer in de weg. Alle soorten muziek kunnen gemaakt en gemixt worden met Omnisphere. Door de verschillende opties in het programma kun je echt unieke muziek gaan creëren. 

Eenvoudig te installeren

Omnisphere is een software synthesizer die je dus moet installeren op een PC. Dit is er handig omdat je dan altijd kunt werken aan muziek. Het enige wat je nodig hebt is een computer. Het installatieproces van dit programma is erg eenvoudig. Je zult een USB-flashdrive ontvangen die je kunt aansluiten op de PC. Je zult dan op jouw PC scherm zien hoe je het programma kunt installeren. Dit zal erg snel gaan en hier hoef je zelf helemaal niks meer voor te doen. Wanneer het programma geïnstalleerd is, kun je er meteen mee aan de slag. Alle instructies zijn bijgevoegd en deze kun je ook online vinden. 

Eigen audio bestanden uploaden

In Omnisphere is er keuze uit duizenden klanken en geluiden die gebruikt kunnen worden om muziek mee te maken. Het is daarnaast ook mogelijk om eigen audiobestanden te gebruiken. Deze kun je gemakkelijk uploaden. Dit kan bijvoorbeeld zang zijn, maar ook de opname van instrumenten of andere geluiden. Deze functie zorgt voor nog meer mogelijkheden. In het programma is het bestand eenvoudig te bewerken. 

Het programma aanschaffen

Omnisphere wordt gebruikt door bekende producten en artiesten. Daarnaast wordt het programma ook intensief gebruikt door thuis muzikanten en kleinere producenten over de hele wereld. Dit geeft aan dat het een erg populair en goed programma is. De recensies van het programma zijn dan ook erg positief. Omnisphere is eenvoudig te bestellen bij I4studio. Hier vind je ook andere apparatuur en software voor muzikanten. Zo kun je met een kleine investering op een hele makkelijke manier muziek gaan maken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *